A Duna holtága 17 hektár vízfelületű, horgászásra kitűnően alkalmas.
A termálfürdő 3 medencéjét 36 °C-os víz táplálja. Az itteni víz alkálihidrogén-karbonátos kloridos hévíz, amely összetételénél fogva mozgásszervi, reumás bántalmak kezelésére alkalmas. A gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedencék, míg a kisebbeket gyermekmedence várja.
A Szent Imre herceg tiszteletére szentelt, késő barokk stílusú templom 1789-ben épült. A II. világháború során leégett, de sikerült eredeti formájában újjáépíteni. Vesszőből építettek egy kicsiny templomot ezen a helyen 1747-ben, amely két év múlva leégett. Még abban az évben felépítették az újat, majd 1789-ben már maradandó anyagból a mostanit. Azonban ez sem az eredeti, hiszen a II. világháborúban, 1943-ban egy katonai jelzőrakétától leégett, ezért újjá kellett építeni.
A II. világháború áldozatainak emlékművét 1990-ben állítottak fel a Köztársasági emlékparkban.
A római katolikus templom közelében áll az 1888-ban felállított Szent Rókus-szobor.
A római katolikus templom előtt áll az 1857-ben készült barokk Szentháromság-szobor.
A csendes nyugalom, a vidéki hangulat kedvelőinek lehet érdekes ez a település. Akik kíváncsiak e vidék mozgalmasabb napjaira, látogassanak el ide júliusban, a Folklór Fesztivál ideje alatt. Az amúgy csendes hétköznapokat ilyenkor családias hangulatú nyüzsgés fűszerezi, és megnézhetik a helyi hagyományőrző népi táncegyüttes tehetséges táncosait is.
Kitűnő horgászvizei: a Ferenc-csatorna, a Duna holtágai, a Füzes – ahol üdülőfalu is van – és a Tischer, valamint a Horgásztó.
Augusztusban tartják az országhatáron innen és túl is híressé vált Sobri Kupa Halfőző Versenyt. Nagybaracskán, ahol a családokban rendszerint legalább hetente kerül hal az asztalra, már a nyolcvanas évek óta rendeznek halászléfőző versenyeket. A vetélkedő névadója a helybeli "Sobri" Farkas József, Magyarország örökös halfőző bajnoka. Őt úgy tisztelik, mint aki híressé tette a Bács-Kiskun megyei települést. A versenyen bárki indulhat, aki előzetesen befizette a nevezési díjat, s magával vitte a szükséges készségeket és alapanyagokat. Főzhet fával vagy gázon, mindegy, az az egyetlen kikötés, hogy halféléből csak a szervezőktől kapott 3 kg pontyot használhatja fel. A zsűri is az azonos versenyfeltételek híve: "vakon kóstolgatva" igyekszik kiválasztani az év legízletesebb halléjét. A kibiceknek a helyi csárdában főznek, éhen tehát ők sem maradnak, de ha még így is kevesellnék a lét, megmártózhatnak a verseny helyszínével szomszédos gyógyfürdőben.